minä

Artisti

-Tunnen värien hajun ja miten sivellin koskee kankaaseen. Tiedän, millaista liikettä haluan tehdä – suurta tai pientä. Silloin on kiiruhdettava kankaan äärelle.

Heidi Laukka

Moi.

Tutkin tunteita ja tarkastelen ihmisen tarvetta tulla nähdyksi ja hyväksytyksi. Kosketuksen ja katseen voima on valtava. Haluan poistaa stigmaa tunteiden näyttämisestä. Tämänhetkinen teossarja käsittelee intohimon ja kosketuksesta nousevia tunteita. Seksuaalisuus on äärimmäinen voima, jota ei tarvitse piilotella.

Rakastan maalata suurilla siveltimillä. Silloin saan käyttää vartaloni liikettä siveltimen jatkeena. Pidän siitä, että maalaus näyttää maalaukselta, ei valokuvalta. Teos on onnistunut, jos siitä löytää toisellakin katselukerralla jotain uutta. Kaikkea ei tarvitse nähdä heti.

Teos on mielestäni valmis, kun se herättää tunteen. Teoksen ei tarvitse miellyttää, mutta puhutella täytyy. Parasta, kun se onnistuu herättämään voimakkaita tunteita, katsojan näkökulmasta riippumatta.

***

Vaihdoin sukunimeni vuonna 2020 Tuovisesta Laukaksi. Laukka on äitini tyttönimi ja oli ihanien isovanhempieni nimi. Tuntui hyvältä palata juurilleen.

Olen koulutukseltani medianomi AMK.
Asun Kouvolassa ja työskentelen art directorina.

omakuva1

TEOKSIA MYYNNISSÄ

TaideTupa Pikkuselma, Kuusankoski, Kouvola

JÄSENYYDET

Kouvolan Taideseura (hallituksessa 2016-2018)
Suomen Taiteilijat
Kuusankosken Taideseura

APURAHAT

2021 Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiö

JULKAISUT

2021 Tanto – Petoja, albumin kansikuva
2021 Delta Enigma – Venom, albumin kansikuva
2021 Kakkospesä – nro.9, albumin kansikuva
2020 Tanto – Lempipuuhaa, albumin kansikuva

MEDIA

2021 Henkilöhaastattelu Kouvolan Sanomat ( 15.10.2021)

YHTEYSTIEDOT

SEURAA SOMESSA

LAITA VIESTIÄ

Heidi Laukka art logo