minä

Artisti

-Tunnen värien hajun ja miten sivellin koskee kankaaseen. Tiedän, millaista liikettä haluan tehdä – suurta tai pientä. Silloin on kiiruhdettava kankaan äärelle.

Heidi Laukka

Moi.

Olen monialainen taiteilija, Art Director, heels-tanssija ja shibari-sitoja Heidi Laukka. Asun ja työskentelen Kouvolassa. Viimeistelen tällä hetkellä opinnäytetyötäni Turun Taideakatemian Master Schoolissa, valmistuen kuvataiteilijaksi (YAMK) joulukuussa 2023. Olen järjestänyt erilaisia taidenäyttelyitä ja tapahtumia organisaatiotiimissä vuodesta 2016 lähtien.

Nautinto, aistillisuus ja seksipositiivisuus ovat innoittajiani, jotka näkyvät painotuksena teoksissani. Pohdin teoksissani, miten kehonkieli visualisoi tunteita ja toisaalta, miten tunteita voi kuvittaa visualisoiden kehonkieltä. Teoskokoelmani perustuu yksilön omaan henkilökohtaiseen seksuaalisuuteen ja vapauteen haluta, toteuttaa ja saada. 

Rakastan maalata suurilla siveltimillä. Silloin saan käyttää vartaloni liikettä siveltimen jatkeena. Teos on mielestäni valmis, kun koen sillä olevan vaikutusta ajatteluuni ja tunteisiini henkilökohtaisella tavalla. Teoksen ei tarvitse miellyttää, mutta puhutella täytyy.
 
Ilmaisukielellisesti minut voisi kategorisoida väriekspressionistiksi. Kun maalaan, annan tunteen ohjata ilman mielen kahlintaa. Monesti tunne muuttuu matkalla alkuperäisestä ajatuksestani, seuraan sitä ja annan sen tulla kankaalle sellaisena, kuin tulee. Tarkastelen ihmisen tarvetta tulla nähdyksi ja hyväksytyksi. Näe minut! – näyttelyn kokoelmassa olen kuvittanut tunteita ja ajatuksia, jotka liittyvät ihmisen seksuaaliseen monimuotoisuuteen. Tarkemmin naisoletetun roolista käsin. Haluan osaltani olla poistamassa stigmaa aiheesta ja tuoda sitä arkeen näkyväksi.
 

Haluan tulevaisuudessa löytää lisää uusia innovatiivisia tapoja tuoda taidetta esille. Yhteistyössä on voima. Haluan löytää yhteistyökumppaneita ja uusia alustoja paikoista, tiloista ja asioista, joihin taidetta ei usein tuoda saataville. Uusien näkökulmien, ajatusten ja tunteiden herättelemisen tavoitteleminen on matkani. Taide ei vaikuta suljetussa kaapissa.

***

Vaihdoin sukunimeni vuonna 2020 Tuovisesta Laukaksi. Laukka on äitini tyttönimi ja oli ihanien isovanhempieni nimi. Tuntui hyvältä palata juurillen,

omakuva1

TEOKSIA/ TUOTTEITA MYYNNISSÄ

TaideTupa Pikkuselma, Kuusankoski, Kouvola
Studio Velvet, Veikkola, Espoo 
Kahvila Kaarnasydän, Valkeala, Kouvola (postikortteja)
Numeroituja Fine Art vedoksia saatavilla myös suoraan artistilta

Maalaan nyt myös tilauksesta!
Haluaisitko seinälle jotain henkilökohtaista, oman sisäisen palosi tai sinun ja kumppanisi/kumppaneidesi yhteyden ja roihun. Ota yhteyttä ja suunnitellaan lisää.

HEIDI LAUKKA -VAATEMALLISTO

Verkkokauppa

JÄSENYYDET

Kouvolan Taideseura (hallituksessa 2016-2018)
Suomen Taiteilijat
Kuusankosken Taideseura

APURAHAT

2023 Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiö
2021 Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiö

JULKAISUT

2023 Annika Nord – Ikävä meitä, albumin kansikuva
2023 Tanto – Pure mua, albumin kansikuva
2021 Tanto – Petoja, albumin kansikuva
2021 Delta Enigma – Venom, albumin kansikuva
2021 Kakkospesä – nro.9, albumin kansikuva
2020 Tanto – Lempipuuhaa, albumin kansikuva

JULKINEN TAIDE

2022 KSS- energian sähköpömpelin maalaus

MEDIA

2023 Henkilöhaastattelu Kouvolan Sanomat (18.8.2023)
2021 Henkilöhaastattelu Kouvolan Sanomat ( 15.10.2021)

YHTEYSTIEDOT

SEURAA SOMESSA

LAITA VIESTIÄ

Heidi Laukka art logo