minä

Artisti

-Tunnen värien hajun ja miten sivellin koskee kankaaseen. Tiedän, millaista liikettä haluan tehdä – suurta tai pientä. Silloin on kiiruhdettava kankaan äärelle.

Heidi Laukka

Moi.

Olen kouvolalainen taiteilija. Opiskelen tällä hetkellä Turun AMK:n Taideakatemian Master Schoolissa, valmistuen 2023. Työskentelen Taidekeskus Salmelassa art directorina, josta olen opiskeluiden ajan opintovapaalla. Olen työskennellyt tavoitteellisesti graafisen suunnittelun parissa 2007 lähtien ja vuodesta 2015 lähtien maalaustaiteen parissa.
 
Rakastan maalata suurilla siveltimillä. Silloin saan käyttää vartaloni liikettä siveltimen jatkeena. Teos on mielestäni valmis, kun koen sillä olevan vaikutusta ajatteluuni ja tunteisiini henkilökohtaisella tavalla. Teoksen ei tarvitse miellyttää, mutta puhutella täytyy.
 
Ilmaisukielellisesti minut voisi kategorisoida väriekspressionistiksi. Uusimmissa maalauksissa olen kuitenkin ottanut piirroksellisempaa ja minimalistisempaa tyyliä kokeiluun. Haluan nähdä ja testata, saanko roihun aikaan myös ilman värien voimaa.
 
Kun maalaan, annan tunteen ohjata ilman mielen kahlintaa. Monesti tunne muuttuu matkalla alkuperäisestä ajatuksestani, seuraan sitä ja annan sen tulla kankaalle sellaisena, kuin tulee. Tarkastelen ihmisen tarvetta tulla nähdyksi ja hyväksytyksi. Näe minut! – näyttelyn kokoelmassa olen kuvittanut tunteita ja ajatuksia, jotka liittyvät ihmisen seksuaaliseen monimuotoisuuteen. Tarkemmin naisoletetun roolista käsin. Haluan osaltani olla poistamassa stigmaa aiheesta ja tuoda sitä arkeen näkyväksi.
 

Haluan tulevaisuudessa löytää myös uusia innovatiivisia tapoja tuoda taidetta esille. Yhteistyössä on voima. Haluan löytää yhteistyökumppaneita ja uusia alustoja paikoista, tiloista ja asioista, joihin taidetta ei usein tuoda saataville. Uusien näkökulmien, ajatusten ja tunteiden herättelemisen tavoitteleminen on matkani. Taide ei vaikuta suljetussa kaapissa.

***

Vaihdoin sukunimeni vuonna 2020 Tuovisesta Laukaksi. Laukka on äitini tyttönimi ja oli ihanien isovanhempieni nimi. Tuntui hyvältä palata juurillee

omakuva1

TEOKSIA MYYNNISSÄ

TaideTupa Pikkuselma, Kuusankoski, Kouvola

HEIDI LAUKKA -VAATEMALLISTO

Verkkokauppa

JÄSENYYDET

Kouvolan Taideseura (hallituksessa 2016-2018)
Suomen Taiteilijat
Kuusankosken Taideseura

APURAHAT

2021 Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiö

KANSIKUVATAIDE

2021 Tanto – Petoja, albumin kansikuva
2021 Delta Enigma – Venom, albumin kansikuva
2021 Kakkospesä – nro.9, albumin kansikuva
2020 Tanto – Lempipuuhaa, albumin kansikuva

MEDIA

2021 Henkilöhaastattelu Kouvolan Sanomat ( 15.10.2021)

YHTEYSTIEDOT

SEURAA SOMESSA

LAITA VIESTIÄ

Heidi Laukka art logo